Es detecta legionel·losi a les dutxes d’aigua calenta de l’edifici del 112, situat en un lateral de l’autovia de Reus, la T-11. Es va detectar dijous passat, 30 de gener, focalitzat com dèiem en el circuits d’aigua calenta de les dutxes de la planta zero.
Es va localitzar després del resultat d’uns controls preventius que es fan periòdicament en tots els edificis públics. Un cop localitzat, es van prendre les primeres mesures correctores, com una hipercloració i un tractament de xoc tèrmic en els circuits afectats, segons han explicat fonts del CAT 112 a Tarragona Ràdio.

D’aquí unes setmanes, es preveu retornar a la normalitat, quan es confirmi a través de les proves realitzades que el resultat és negatiu. 

Segons ha pogut saber aquesta emissora, des de la Regió d’Emergències s’ha notificat als treballadors que utilitzaven les dutxes, que només poden fer-ho amb aigua freda. De fet, des de dijous passat no poden utilitzar l’aigua calenta. Els han ofert, com alternativa, anar a les dutxes dels parcs de Bombers de Tarragona i Reus.

El bacteri de la legionel·losi no es transmet de persona a persona. Es contrau en inhalar vapor d’aigua o aerosols. Es tracta d’un fet aïllat, ja que no consta que hi hagi cap afectació personal, segons les mateixes fonts.  No es pot, doncs, parlar de brot, segons Salut Pública. 

Des del sindicat CATAC han demanat explicacions al Govern. Es pregunten perquè no s’ha informat als delegats de prevenció. Reclamen que tota la informació relativa a l’episodi sigui traslladada als treballadors. També volen saber si la situació està controlada i quines mesures s’han pres per garantir que els treballadors puguin desenvolupar la feina sense perill de contagi.  

L’edifici, de 8.500 metres quadrats, centralitza en un mateix espai tots els cossos operatius que poden participar d’una emergència, com la del passat 14 de gener a la planta química d’IQOXE. Hi ha personal de Mossos d’Esquadra, bombers, agents forestals, serveis mèdics i operadors de telèfon 112, entre d’altres.