Deu estudiants de la URV presenten els seus projectes a la Setmana del Talent Audiovisual.
El Pitching Audiovisual Universitat-Indústria és l’activitat central de la Setmana del Talent Audiovisual. La iniciativa, impulsada pel Clúster Audiovisual de Catalunya amb l’objectiu de connectar el talent emergent de les universitats amb la indústria per innovar i trobar nous formats, fa el salt internacional en la seva vuitena edició, i se celebra del 14 al 18 de novembre al CaixaForum de Barcelona.
Els dos projectes tarragonins, les docusèries Fet a Cat i Nosotres les quals,
competiran amb les produccions de 80 joves professionals de països com Estònia, Itàlia, Alemanya, República Txeca, Romania o Regne Unit.
Els dos projectes audiovisuals de la Universitat Rovira i Virgili competiran a la categoria de no ficció. Els projectes estan formats per deu estudiants de la Universitat.
Fet a Cat, de les estudiants Clàudia Armesto, Sílvia de la Cruz, Raquel Jiménez, Anna Lladó i Marina Rubio, és una docusèrie sobre start-ups catalanes i els diversos problemes que presenten a l’hora de desenvolupar-se i créixer. El capítol pilot s’anomena “Behind the Box” i mostra el funcionament intern i el dia a dia d’una companyia dedicada al desenvolupament de The Blue Box un aparell biomèdic que detecta precoçment el càncer de mama a partir d’una mostra d’orina.
Nosotres és el projecte audiovisual de les estudiants Laia Barceló, Adriana Gheti, Victoria Pinto, Amanda Ramos, Andrea Navarro i Elvira Chertó que mostra sense filtres els efectes de la violència estructural en els membres del col·lectiu transsexual migrant, supervivents d’una doble discriminació. Està composta per tres capítols, i cada un d’ells compta amb una protagonista que explica la seva experiència davant diferents tipus de violència estructural.
50 projectes audiovisuals es presenten aquest any davant de 170 empreses i productores audiovisuals.
En total, han participat 36 centres universitaris en la convocatòria d’aquesta edició, gairebé el doble que en l’anterior.