Donar visibilitat al fenomen de la mort a la població més jove tant a l’escola com a l’entorn familiar. És un dels objectius de la jornada ‘i per què no parlar de la mort als infants i adolescents?’ que se celebra aquest dimecres al Palau de Congressos de Tarragona.
La Junta Rectora de la Delegació Territorial de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i la Fundación Mémora han organitzat la jornada que continua la tendència d’alguns centres educatius tarragonins d’apropar la gestió del dol a infants i adolescents. S’han començat a oferir tallers a l’aula, elaborats per metges i pedagogs, per poder donar eines emocionals que ajudin els joves a afrontar el dol de la manera més saludable possible.
La infermera de la Unitat d’acompanyament a les malalties, el dol i final de vida a l’Hospital Universitari General de Catalunya, Xusa Serra, ha explicat a Tarragona Ràdio que afrontar el dol pot ser una experiència especialment dura, per l’evolució familiar que es viu en les darreres dècades. S’ha passat de néixer i morir a casa i que els infants ho visquessin, a evitar, inclús, dir la paraula mor.
Afrontar el dol pot ser una experiència especialment dura, fet que ha donat lloc al llarg del temps a la creació d’Unitats especialitzades en l’acompanyament en centres hospitalaris. En aquesta línia, tan important és ajudar els adults a afrontar aquestes pèrdues com ho és ajudar els més joves.
Més notícies:
- La missió comercial tarragonina atrapada a Líbia ha estat traslladada a la residència de l’ambaixador espanyol
- TetaFest 2025
- Javier Romaní: “S’havien inflat molt les expectatives envers la Copa Amèrica”
- El Grup Ciutats Patrimoni aprova un protocol pioner per respondre als actes vandàlics
- Entitats ecologistes apunten a la “connivència” de l’Agència de Residus en la trama de Griñó