Dow Chemical treballa per convertir el gas metà que produeixen al cracker del polígon nord en hidrogen circular. Esperen que hi hagi un ecosistema competitiu a nivell d’Europa i que es contempli aquesta font d’energia pont mentre no arriba l’hidrogen verd.
La multinacional ha presentat aquest dimecres l’informe públic de 2021. Un any on han treballat al 100%, però on una part important de la producció, el 70%, ha marxat cap a l’estranger.
Aquest 2022 estan a l’expectativa del consum intern nacional per revertir aquesta situació, però en l’horitzó veuen alguns núvols foscos, en paraules del director del Complex Industrial de Dow Tarragona, Ignasi Cañagueral. Assegura que la competitivitat dependrà de l’evolució d’aquestes nebuloses en forma d’increment de combustibles, electricitat i la inestabilitat encara de la guerra.
La companyia recorda que l’electricitat que consumeix el Complex Industrial ja procedeix de fonts 100% renovables. De fet, segueixen treballant en la descarbonització en l’horitzó 2030 i volen convertir en hidrogen circular el metà que es produeix el cracker de la Pobla de Mafumet. Es tracta d’un dels tres de l’Estat i dels 45 que hi ha a nivell d’Europa.
Dow ja ha reduït un 8% les emissions de CO2 durant el 2021. Tot plegat és fruit dels avenços tecnològics i mediambientals impulsats als seus centres de producció, especialment a la Unitat d’Hidrocarburs de Tarragona.
En el capítol d’inversions, passat l’estiu posaran en marxa el nou reactor de la planta de poliglicols, a la Canonja. En l’informe han fet balanç de 2021, l’any de l’aturada programada que va durar 88 dies, es van abocar més de 100 milions d’euros, donant feina a més de 3.500 persones.