Tarraco Viva segueix aquest dimarts després de la bona acollida durant aquest pont festiu. La sessió inaugural celebrada diumenge ha servit per escenificar en un debat la relació entre dues les grans civilitzacions de Roma i Egipte.

Pel director del festival, Magí Seritjol, aquesta aproximació a l’Egipte dels faraons els permet sumar un públic nou.

Tarraco Viva va néixer ara fa divuit anys. Seritjol considera que amb tot aquest bagatge, sumat al fet de caminar en paral·lel a la designació de Patrimoni Mundial de fa 15 anys, converteix la ciutat en un referent internacional en la gestió del patrimoni arqueològic.

El Festival de Reconstrucció Històrica Romana presenta diferents propostes. El Pretori acollirà l’activitat escolar ‘Déus, faraons i mòmies a l’Antic Egipte’. S’han programat dues sessions: a les 9.30h i a les 11.30h. S’adreça a nens i joves d’edats compreses entre els 8 i els 16 anys.

Ja a la tarda, s’ha programat una visita comentada que pren per títol ‘Kemet, la terra negra’. El punt de trobada és també el Pretori, a les 18.30h i a les 19.30h. El cost és de 3 euros i té una durada aproximada de 45 minuts.

A dos quarts de vuit hi ha dues activitats, una d’elles fora de la ciutat. I és que Magí Seritjol pronunciarà una conferència sobre la vida quotidiana a una ciutat romana. Tindrà lloc al Casal de Vila-rodona.

A la mateixa hora però a Tarragona Joaquín Ruiz de Arbulo parlarà sobre la bellesa de Cleòpatra i altres mites egipcis.

Ha explicat a Tarragona Ràdio que la reina egípcia era més atractiva que bella.

Entre les moltes novetats d’enguany, la reconstrucció d’un procés de momificació, tal i com es feia a l’antic Egipte.