Els guardons de la guia Repsol reconeixen a aquells restaurants, guinguetes, bars i fins i tot gelateries que han demostrat ser tot un referent dins de l’escena gastronòmica de la demarcació. Per aquest estiu s’han escollit 300 solets nous a tot l’Estat, 30 dels quals a Catalunya i d’aquests 7 a la província de Tarragona. Només hi ha 2 nous ‘soletes’ a la nostra ciutat, el ‘Barhaus’ i ‘Larrepera’.
A la demarcació de Tarragona set nous ‘Soletes’ il·luminen els dies i les nits estivals
La guia descriu el ‘Barhaus’ “com un restaurant de cuina de mercat i una magnífica terrassa” dissenyada igual que l’edifici per Rafael Moneo, que “convida a llargs sopars a l’estiu. Obert tot l’any a la Part Alta de la ciutat de Tarragona”.
Encara a Tarragona ciutat, la guia ens recomana a prop de la Platja de l’Arrabassada, ‘Larrepera’, que descriu com “un lloc versàtil on tastar els seus esmorzars, aperitius i menús del dia, i on tot està molt però molt cuidat”.
Els cinc establiments restants de restauració i hostaleria reconegut per aquest estiu:
El campanar de Reus protagonitza la sorprenent perspectiva de la capital del Baix Camp des del nou Solete ‘Terrassa Gaudí’ on destaquen, diu la descripció de la guia ‘una carta de vermuts, les opcions vegetarianes i un menú setmanal al migdia”.
Al Vendrell, concretament al port de Comarruga, ‘La Calma Salada’ despunta “per la seva terrassa ‘chill out’ que sembla levitar sobre el mar. Pots menjar, tapejar o prendre’t un còctel amb bona música mentre veus caure el sol”, recomanem d’aquest restaurant.
A ‘Vil la Casals’, situat al recinte de la Casa Museu de Pau Casals, “podem gaudir d’un establiment amb vistes al mar i que ocupa les antigues cases de convidats del mestre Casals. Entre els seus ‘hits’, diu la descripció, hi ha “els arrossos del Delta de l’Ebre, els ‘calçots’ de Valls en tempura i els seus ‘canyaillas a la llauna”.
Al cor del Delta de l’Ebre que data de 1942, trobem ‘Musclarium’ a Sant Carles de la Ràpita, “on es poden degustar ostres i musclos, al natural o en cebiche, caldereta o arrosset amb una posta de sol de somni”.
Finalment, el cinquè ‘solete’ és per ‘La Selva Street Food’ de la que destaquen “la seva cuina viatgera molt a prop del port de Cambrils. Compten amb un menú del dia molt assequible al que se li pot afegir una copa d’aperol”.
Els Soletes més refrescants de l’any s’acompanyen enguany, a banda de la guia convencional, d’una nova APP de Guia Repsol. Neixen junts amb un cercador i geolocalitzador per trobar algun dels 5.000 restaurants, bars, cafeteries i guinguetes perquè els que venen de vacances sàpigues on anar, i també la gent del territori.