Els veïns del port demanen que es treballi contra la degradació del barri. Les reclamacions posen el focus en la millora urbanística d’edificis i carrers, però també en el manteniment del comerç, el reforçament de la seguretat i, com a urgent, en solucionar els greus episodis d’inundacions cada vegada que plou.

Les reivindicacions les ha fet la presidenta de l’Associació de Veïns del Port, Carme Puig, a Tarragona Ràdio, l’endemà que comencés a caminar el Grup Impulsor del Pla Integral de la Part Baixa, que té els objectius de millorar el benestar de les persones, valorar el patrimoni i revitalitzar l’entorn urbà i econòmic del barri.

La presidenta Puig ha remarcat la importància de crear aquest Pla Integral, que ha de servir per fer millores a la degradació del barri. Considera que el canvi ha de ser profund, i que el Pla és molt complet. Puig ha explicat que, pels veïns, el més important és el tema urbanístic. Reclama que la degradació dels carrers i edificis és molt greu, i que aquest deteriorament fa que el barri sigui més insegur. Puig també comenta que el focus hauria de posar-se en el carrer Apodaca i la plaça de la Mitja Lluna, punts que uneixen la Part Alta i la Part Baixa de la ciutat i en buscar solució a les inundacions que pateix el barri durant els episodis de pluges, com el de la passada Santa Tecla.

Sobre el comerç, Puig detalla que el que s’ha d’aconseguir, com a mínim, és que els negocis que hi ha no tanquin. Assumeix que és complicat que s’obrin nous comerços, però ratifica com a important que els que hi són, aguantin. Puig afegeix que al barri hi ha molts locals de grans dimensions buits, i demana que es busqui un sistema perquè puguin ser ocupats i que el comerç revisqui.

El Grup Impulsor del Pla Integral de la Part Baixa va donar el tret de sortida aquest dilluns, i s’està desenvolupant la fase de diagnosi inicial i de procés de participació, en el qual es demana la participació ciutadana mitjançant una enquesta. Segons ha explicat la presidenta Puig, aquesta primera fase durarà, almenys, fins a l’octubre del 2023.