El Concurs de Mestres Romescaires arriba aquest diumenge a la seva 30a edició. La cita, del tot històrica al Serrallo, té lloc cada dos anys. Reunirà 20 aspirants, com a màxim, que tindran el repte d’elaborar les seves salses en directe i d’acord amb la recepta tradicional.

El certamen començarà a les 9.30h. Els concursants s’han de presentar amb un morter i els ingredients que considerin necessaris per fer la salsa. L’organitzador del concurs, el Sindicat d’Iniciativa i Turisme, els lliurarà una cassola amb tapa, el peix, l’oli, l’aigua, un fogó, carbó, pastilles per encendre’l, un davantal i una cullera de fusta. No es pot portar fet cap mena de fumet, ni cap salsa preparada prèviament, i el romesco s’ha d’elaborar d’acord amb la forma tradicional del Serrallo.

A les 13h tindrà lloc un tast popular de 200 racions de romesco i abans de les 14h es presentaran les persones guanyadores segons el veredicte del jurat. La consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç, Montse Adan, parla de la importància de preservar elements identitaris com és el romesco.

La presidenta del Sindicat d’Iniciativa i Turisme, Montserrat Tomasa, explica que el romesco és tradicional perquè la recepta ha perdurat i ha passat de generació en generació.

Cal fer una inscripció prèvia i el pagament dels drets per participar-hi, que són de 10 euros. Els primers cinc classificats rebran el títol de Mestre Romescaire distingint al primer classificat com a Mestre Major Romescaire.