Quatre restaurants, una pastisseria, un forn i cinc cellers tarragonins participen enguany al Convivium. És la principal cita gastronòmica dins de Tarraco Viva, que comença dilluns, per explorar els orígens de la cuina de l’antiga Mediterrània.
L’espectacle gastronòmic tindrà lloc dijous vinent a l’amfiteatre, que repeteix com a ubicació idíl·lica després de l’èxit de l’any passat. Hi participarà un centenar de comensals que podran tastar plats diversos amb ingredients que en molts casos ja eren presents a la cuina de 2.000 anys enrere.
El Convivium l’organitza l’associació Tàrraco a Taula, que fa una aposta clara per la gastronomia romana i que ara es marca l’objectiu de que sigui present a les cartes dels restaurants durant els 365 dies de l’any i no només durant Tarraco Viva. Ho explica Moha Quach, president de l’entitat, que engloba 12 restaurants de la ciutat.
Cada establiment oferirà dos plats, tot plegat maridat amb vins de la DO Tarragona. També hi prendrà part Joseba Cruz, cuiner nòmada que crea receptes a partir de recursos naturals.
La cita serà dijous 16 de maig a dos quarts de nou del vespre. Pràcticament ja ha esgotat totes les entrades disponibles i les que queden tenen un preu de 55 euros.