El corredor de fons i divulgador sobre Desenvolupament Sostenible, Jesús Gellida, ha finalitzat satisfactòriament el repte de fer la que es considera la carrera més dura del món, la Marathon Des Sables. Una carrera que combina resistència, duresa i bellesa de l’entorn en una autèntica prova de supervivència en mig del desert del Sàhara en el sud del Marroc. Una prova mítica convertida en una veritable aventura per a la sostenibilitat de l’entorn natural del riu Francolí.

El repte solidari continua obert i avança a un gran ritme. Cada Km pot ser encara apadrinat per persones, entitats i/o empreses en favor de l’ONG Empieza el Cambio. La totalitat del recaptat amb la campanya de donació va íntegrament destinat a reforestar i conservar l’entorn natural i zones properes a la llera del Francolí. Gellida, en declaracions a Tarragona Ràdio, parla de com va el projecte solidari.

Gellida, sobre el projecte solidari

El corredor estava equipat amb un equip mínim de supervivència, com un sac de dormir, un kit de mossegada de serp/escorpí –que per sort no va haver d’utilitzar–, una manta tèrmica i 2.000 kcal d’energia per dia. Gellida parla de diverses dificultats durant la cursa, com les dificultats per poder descansar o la tempesta d’arena que va estar a punt de suspendre la segona etapa. Tanmateix, el problema més gran va ser haver de transportar una motxilla de gairebé 10kg.

Gellida parla de les dificultats de la Marathon Des Sables

Dels més de 1.000 inscrits Jesús Gellida va ser un dels 801 participants que van finalitzar la prova acabant en la posició 318 tot i anar-hi des de l’inici amb la intenció d’acabar-la.

Autor: Jesús Gellida