Aquest any ha estat un èxit total. Els experts asseguren que aquesta espècie en perill d’extinció s’està consolidant al nostre litoral, en el sisè any consecutiu amb nidificació a les dunes de la platja de Tamarit. Dels sis pollets, de tres parelles diferents, quatre ja han volat, i ara queda una femella i dos cries a la platja tarragonina.
La zona on han nascut, enmig de les dunes a tocar del Vinyet, ha fet necessari ampliar l’abalisament uns set metres addicionals, en la zona de bany.
És una espècie en perill d’extinció i que està protegida. La seva presència és un bon bioindicador de les platges de la ciutat, com ho ha explicat el conseller de Medi Ambient de l’Ajuntament, Guillermo García de Castro.
Hèctor Hernández, coordinador de l’Associació Mediambiental la Sínia, parla d’èxit i es mostra content de la conscienciació per part de la ciutadania, que entén la fragilitat d’aquests petits i fràgils ocells. Afegeix que ara cal seguir facilitant que faci els nius a la resta de platges naturals de Tarragona, especialment la platja Llarga.
Ens ho han explicat al programa Mercat d’Estiu, en directe des de Tamarit.
Es vol aconseguir que en un futur aquesta zona de dunes del Vinet, igual que la de l’entorn de la desembocadura del riu Gaià, sigui també un espai protegit per un Pla Especial d’Interès Natural (PEIN).
L’Associació Mediambiental la Sínia té la custòdia d’aquest espai natural. El primer niu es va descobrir el passat mes d’abril, i els últims pollets han nascut ara fa poques setmanes i aviat esperen que també volaran.
Altres notícies:
- La Colla Jove Xiquets de Tarragona tanca la temporada amb una gala al Palau de Congressos
- La britànica Jet2.com anuncia vols des de Londres a Girona i Reus a partir de l’abril de l’any vinent
- Protecció Civil dóna per finalitzades les alertes per pluja i fort onatge i les restriccions de mobilitat
- Renfe suspèn l’alta velocitat entre Barcelona i Màlaga aquest dijous almenys fins al migdia
- Els barrancs crescuts pels aiguats deixen incomunicats els nuclis dels Valentins i la Miliana, a Ulldecona