L’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar un dia com avui, 13 de febrer, però del 2012, el Dia Mundial de la Ràdio. Un dia per destacar la importància del mitjà i de la seva resiliència no obstant els avenços tècnics i els nous sistemes de comunicació. Una ràdio que sempre serà la primera a arribar a la notícia i que serà l’única capaç de retransmetre en llocs remots on altres tecnologies no poden arribar.
El 2022 destacava el simulacre d’accident químic més important fet fins al moment, amb 65 mil persones cridades a confinar-se. Podien fer el seguiment en directe, gràcies a la ràdio. També sentíem la defensa del pistoler de Tarragona i dels sindicats de Mossos que s’hi oposaven a la seva eutanàsia. A la ràdio també podíem sentir en directe les conseqüències de l’aiguat que va caure per Santa Tecla o les reclamacions del sector de l’educació en una de les protestes fetes als carrers de la ciutat. Els micròfons sempre presents.
Aquest dilluns 13 de febrer han obert el programa ‘La Veu de Tarragona’ la Carmen, l’Aïna, l’Antonela, la Clara i la Isabel. Elles, estudiants del Martí i Franquès donen tot el sentit al que fem en el dia a dia a la ràdio. Elles i les seves peticions també formen part de la ràdio, com tots i cadascun de vosaltres, i de nosaltres.
![](https://www.tarragonaradio.cat/wp-content/uploads/2023/02/ab1a949b-3ef0-41a6-993c-2899babf4a39-1024x753.jpg)
powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.
El director gerent de Tarragona Ràdio, Xavier de Gispert, ha explicat que es tracta d’un dia molt especial entre els professionals de la comunicació, sigui quin sigui el seu mitjà. La presidenta de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona, Paula Varas, ha destacat la missió d’acompanyament de la ràdio.
powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.
![](https://www.tarragonaradio.cat/wp-content/uploads/2023/02/WhatsApp-Image-2023-02-13-at-10.11.19-1024x576.jpeg)
Hem dit que la ràdio són sentiments. Doncs recordarem un dels moments més emotius que hem viscut en directe, ara fa 5 anys; aquell 27 de juliol de 2017, quan l’alpinista Òscar Cadiach ens trucava des del cim del Broad Peak on completava els 14 vuitmils principals de la terra sense oxígen addicional. Ho hem recordat també amb ell.
powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.
El 1895 Nikola Tesla va inventar el sistema per transmetre missatges de veu sense fils, però va ser el 1904 quan Guillermo Marconi ho va patentar i, per aquest motiu, va rebre el Nobel de Física. El 1943 les Corts dels Estats Units van reconèixer l’invent a Tesla.
Més notícies:
- Un centenar de persones escenifiquen “la mort de la part Alta” de Tarragona amb un funeral i una pregària col·lectiva
- L’estrena del videomarcador del Nou Estadi Costa Daurada no veu cap gol del Nàstic (0-2)
- El consum d’aigua del CAT es redueix un 4,25% per l’increment d’ús d’aigua regenerada de la indústria
- S’enfronta a gairebé 18 anys de presó per robar i agredir dos menors a la Feria de Abril de Tarragona el 2023
- L’Oficina d’Atenció Ciutadana mòbil s’implementarà definitivament al 2026