El Gremi de pastissers de Tarragona confia mantenir les vendes de coques artesanes aquest Sant Joan.
Tot i que no han volgut donar xifres concretes, els pastissers es mostren optimistes, en part, per l’allau de comandes que estan rebent a darrera hora.
Els tarragonins no faltaran a la vessant tradicional però cada cop més s’aposta per propostes que incorporen altres ingredients com festucs o fruits vermells.
les clàssiques de brioix amb fruita confitada
seran però les més venudes. També s’han convertit ja en clàssiques les de full farcides de crema o cabell d’àngel i les de brioix farcides amb nata, trufa o crema.
El president del Gremi de pastissers de Tarragona, Josep González de la pastisseria Conde, recorda que
una bona coca de Sant Joan ha de ser acabada de fer, d’elaboració artesana, amb fermentacions molt lentes, ingredients frescos i de qualitat i sense conservants.
González diu que cal fugir dels productes industrials que incorporen elements químics per conservar-se.
Enguany, els clients notaran una petita pujada de preu a les coques de Sant Joan produïda per l’increment del cost d’alguns productes per elaborar-les.