Nova activitat pedagògica al Museu del Port de Tarragona. Es tracta d’un espectacle de titelles sota el títol ‘El Guardià de la llum’, una activitat que formarà part del programari educatiu que té el Museu adreçat a escoles i centres educatius i representada per la companyia ‘Matito’. L’activitat, adreçada a infants de cicle inicial i cicle mitjà d’educació primària, pot acollir fins a un màxim de cent alumnes. Tot comença a la recepció del mateix Museu del Port i les titelles son les encarregades de transportar a l’alumnat per una història tant mil·lenària com actual, a la vegada que l’activitat commemora el 160 aniversari del reconegut icona tarragoní, el Far de la Banya. Els centres educatius interessats en contractar aquesta activitat poden tenir la informació necessària en l’enllaç oficial https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/museu-port/programa-pedagogic

L’activitat comença a la recepció del Museu del Port de Tarragona, situat al Moll de Costa. La introducció es dona a terme davant una fidel rèplica del Far de la Banya, rèplica que també té la seva pròpia historia; va ser dissenyada per un antic treballador del Port l’any 2013, Josep Tomás Rosales. L’espectacle de titelles es desenvolupa a l’aula didàctica del Museu i té una durada aproximada d’1 hora.

La companyia ‘Matito’ és l’encarregada de donar vida a aquesta nova activitat pedagògica. Mitjançant la màgia del teatre de titelles i una narrativa emotiva, “El Guardià de la Llum” convida al públic a reflexionar a través d’una aventura divertida que ens transporta a un món màgic i fascinant, però també ens recorda la realitat del canvi climàtic i els seus efectes sobre el nostre mar.

Des del Museu del Port es continua amb la línia de desenvolupar activitats entorn de la sostenibilitat i l’educació ambiental.

L’antic Far de la Banya, una icònica estructura que ha resistit el pas del temps, continua captivant a residents i visitants amb la seva fascinant història. Originalment situat al Delta de l’Ebre, aquest far va ser traslladat al Port de Tarragona durant els anys 80 per garantir la seva preservació i el seu llegat per a les generacions futures convertint-se en Museu de Fars com a extensió del Museu del Port de Tarragona.