Després d’escalar una muntanya, el més fàcil és baixar-la. El Nàstic torna a ser un Nàstic agradable i reconeixible després d’un entrebanc que ja queda enrere en la primera volta. La segona meitat de la temporada desprèn sensacions de xifres històriques, i la muntanya que tant va costar superar, comença a ser un passeig més serè pels grana.

Els de Dani Vidal tornaven a sumar una porteria a zero, la quarta de consecutiva; S’imposaven com el millor equip en diferència de gols, el segon millor com a local i amb cinc partits sense perdre. Tot davant un Lugo amb necessitats i que no havia vingut a perdonar.

La primera meitat del partit significava a un Nàstic que continuava brillant en defensa. Després d’un bon intent de Jardí al minut 1, els locals rebien un primer cop: l’àrbitre assenyalava un penal dubtós al minut 3 per mans a favor dels gallecs.

Alberto Varo, però, tornava a fer de les seves i demostrava perquè és un dels millors porters de la categoria. Parava el seu segon penal de la temporada i deixava tocat molt aviat a un Lugo sedent de sang.

Els de Paulo Alves van reduir el ritme ofensiu en un partit que, després del penal, va transformar-se en un ‘coast-to-coast’ constant. Anades i tornades per parts dels dos equips amb un Pablo Fernández que destacava en cada contraatac, molt actiu i prolífer.

El trencament del partit va arribar massa aviat. Varo va ser protagonista en diverses accions, com també ho va ser Tabuaço, el porter rival. Ambdós amb bones actuacions per mantenir el 0-0 durant la primera meitat.

“Això no ho aconsegueixen els jugadors ni l’equip tècnic, sinó els aficionats”

DANI VIDAL

Només iniciar la segona part, el marcador anunciava la millor entrada de la temporada al Nou Estadi. 7617 aficionats animaven els grana en un migdia de diumenge amb ganes de futbol. Després de la crida realitzada durant la setmana, els grana van aconseguir arrossegar la mar fins a un estadi amb gran assistència.

El discurs de la segona part va ser diferent. El Nàstic va entrar amb més ganes i amb intenció de no deixar al Lugo tindre el mateix domini de la primera meitat. Els llops gallecs van quedar dòcils davant una defensa impenetrable i un atac que va aprofitar les seves ocasions.

Marc Fernández va marcar l’1-0 en un córner aprofitant el cansament del Lugo. Les jugades a pilota parada serien clau, i l’equip ho sabia. Per això, cada córner se celebrava com si fos l’últim. Jaume Jardí va animar el partit provant des del centre del camp amb un xut que, per pocs metres, no va trobar porteria.

Els d’Alves no van abaixar la guàrdia, però rebien la pitjor de les notícies: Willy Ledesma, el seu màxim golejador, queia lesionat després d’un xoc amb Nacho González. A partir d’aqui, el Nàstic va impulsar-se amb els canvis i provant amb un Jaume Jardí pletòric.

Pablo Trigueros, de manera inesperada, marcava el 2-0 amb un error de Tabuaço en el bloqueig d’una pilota. Els grana ho celebraven malgrat que no sabia si la pilota havia entrat, i la pressió de l’Estadi va jugar a favor dels locals perquè l’àrbitre s’inclinés per donar-lo.

El temps afegit, 11 minuts, no ajudava als gallecs, i incomodava als de Dani Vidal. Les ganes d’acabar i veure la classificació eren notables a tot l’estadi, ja que la notícia corria com la pólvora: el Sabadell guanyava al Celta Fortuna i posava al Nàstic segon.

D’aquesta manera, acabava un partit tens i lluitat defensivament per part dels dos conjunts, ja a l’espera del pròxim partit al Nou Estadi, que preveu una entrada similar davant l’Osasuna Promesas el diumenge 28 de gener.