El Mercat Central de Tarragona acull des d’aquesta setmana l’exposició “Tot el que no es menja. 35 anys aprofitant els aliments de manera solidària”. Es tracta d’una mostra de gran format impulsada pel Banc dels Aliments i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu és sensibilitzar sobre el malbaratament sistemàtic d’aliments i la tasca d’aprofitament que duen a terme els bancs d’aliments.
A Catalunya es malbaraten 288 kg d’aliments cada minut, 35 kg d’aliments per persona i any. A Espanya 3 de cada 4 llars llencen aliments de forma habitual. Són algunes de les xifres que indiquen un malbaratament alimentari de grans dimensions.
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha engegat la campanya Aprofitem els aliments amb diferents activitats programades arreu de Catalunya com espigolades o sopars. A Tarragona se celebrarà aquest dissabte un dinar d’aprofitament a la plaça Corsini, on es cuinarà amb aliments recuperats. Serà un àpat gratuït on se serviran unes 400 racions.
El director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament, Joan Godia, remarca que l’exposició vol fer reflexionar sobre la problemàtica del malbaratament alimentari, que ha esdevingut una emergència.
Per la seva banda, el president de la Fundació Banc dels Aliments de Tarragona, Josep Maria Solanes, recorda la tasca de l’entitat d’aprofitar els aliments que queden fora del circuit per garantir el dret a l’alimentació.
Aquest dinar d’aprofitament compta amb la col·laboració dels Mercats de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona.
Aquelles persones que vulguin participar com a voluntàries de l’àpat, poden inscriure’s omplint un formulari a la pàgina web de la campanya.
Més notícies:
- Gabi Quiroga: “A les Galápagos han protegit tota la vida endèmica”
- Jairo deRemache ens obre casa seva
- Demanen 6 anys de presó per a quatre acusats de robar en diversos habitatges de Tarragona, Lleida i Osca
- De Duende fins sempre i moltes gràcies!!
- Àlex Oró i la ruta de Quadrophenia: “Un viatge en Vespa pel mite mod”