El Mercat Central de Tarragona promocionarà el peix fresc de proximitat aquest estiu. Ho farà els divendres i els dissabtes de juliol en horari de 12.00
a 16.00h.
El cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, cuinarà de forma gratuïta a la cuina del Mercat alguna de les 14 varietats de peix
seleccionades i comprades a les peixateries del recinte. Es tracta d’una iniciativa conjunta amb el Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada
i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.
Entre els plats de peix escollits de la campanya hi ha llagostins bullits, gamba vermella a la planxa, gamba blanca saltejada o escamarlans a la planxa.
Totes aquestes varietats de peix podran ser comprades a les peixateries participants del mercat i estaran senyalitzades
amb un cartell indicatiu.
La campanya s’ha dissenyat en català, castellà i anglès i va dirigida tant a ciutadans de Tarragona com a turistes.
La presidenta de Mercats de Tarragona i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, ha manifestat: “que Tarragona pugui comptar amb
una oferta de peix fresc tan rellevant i amb un epicentre comercial i gastronòmic com el Mercat Central, evidencia que la ciutat pot ser considerada un
referent de qualitat del peix fresc en l’àmbit internacional. Estem encantats d’impulsar aquesta iniciativa de la mà del Grup d’Acció Local Pesquer Costa
Daurada per tal de promocionar, tastar al mateix mercat i posar en valor aquest producte tan saludable i important en la nostra dieta mediterrània”.