Sortir del Nou Estadi sempre genera incertesa, però com va prometre Dani Vidal, aquest Nàstic ha d’imposar respecte allà on vagi, i de moment així és.

Els grana tornen a Tarragona líders en solitari amb una nova victòria fora de casa. L’equip comença a permetre’s somniar, encara que mantenen la prudència i volen anar “partit a partit”.

L’encontre d’aquesta tarda ha iniciat amb dos equips disposats a defendre els seus estils, amb un Lugo agressiu que ha impedit avançar als grana durant els primers minuts.

La més perillosa del Nàstic ha arribat a la mitja hora de partit, amb un cop de cap d’Andy que no ha vist porteria. Les pauses d’hidratació han estat fonamentals per aclarir les idees, i a partir de la primera, l’equip s’ha reactivat.

Marc Fernández completava una bona carrera des del centre del camp per, indirectament, assistir Andy Escudero, qui rematava sol el 0-1 i únic gol del partit.

“Han de pensar partit a partit. Aquesta entrega és admirable”

JOSEP MARIA ANDREU

En la segona meitat, els de Dani Vidal han jugat un paper més dominant i sense patir arribades constants del Lugo. L’entrenador grana comptava que haurien d’adaptar-se al joc, i l’Anxo Carro ha estat un escenari perfecte per reivindicar la nova filosofia del Nàstic, amb un “minut a minut” que els ha servit per acabar el partit amb la pilota controlada i generant ocasions.

Els últims minuts han estat una exhibició de cartes dels dos entrenadors, Pedro Munitis i Dani Vidal, que han intentat revolucionar el partit amb els canvis. El tècnic grana finalment s’ha endut la partida amb una 5-2-3 sobre el camp, donant minuts a Unai Dufur i provant la defensa de 5 per primera vegada.

“Esperàvem un partit així. L’equip ha estat espectacular i això no ha fet més que començar”

Dani vidal

Els grana marxaven de Lugo amb 16 punts a la butxaca de 18 possibles, quatre victòries consecutives i només un gol encaixat, un fet que no passava des de la temporada 2012.

Els golejadors es reparteixen, però donen punts a l’equip. Andy Escudero suma el seu segon gol de la temporada i ja és el màxim golejador. Alberto Varo, per la seva part, ja és el porter menys golejat, amb 4 porteries a zero.

L’equip continua trencant antics rècords i consolidant-se cada dia una mica més líder. Els aficionats, que ja esperen cada partit amb ganes, volen ser cautelosos, però ja es permeten somniar i s’imposen en una categoria amb molts favorits, d’entre els quals ara mateix destaca el Gimnàstic de Tarragona.