El neuròleg de la Unitat de Trastorns Neurocognitius de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona,
Chema González de Echávarri, confia que aviat es pugui disposar d’un tractament efectiu per frenar l’Alzheimer.

En una entrevista a Tarragona Ràdio, González ha explicat que el repte de la medicina d’aquest segle és trobar una teràpia per frenar la progressió de la malaltia. El neuròleg i divulgador ha parlat que la recerca passa per un fàrmac que ja ha rebut l’autorització de la FDA americana i actualment està sent revisat per la seva autorització a Europa i que permetria frenar fins a un 30% l’avenç de la malaltia. González explica que també és important que s’arribi a diagnosticar la malaltia de manera precoç a través d’una anàlisi de sang per identificar els biomarcadors de l’Alzheimer i poder anticipar l’inici del tractament.

L’hospital Joan XXIII ha organitzat una jornada per aquest dijous 28 de setembre amb la intenció de donar un enfocament integral de la malaltia per a professionals i famílies. Amb diferents ponències, s’abordaran qüestions relacionades amb els principals síndromes neurodegeneratius, l’estimulació cognitiva o la importància de tenir cura del cuidador.
La jornada començarà a les nou del matí a la sala C de l’Edifici I de Gestió del coneixement.

Actualment, el 2% de la població major de 59 anys de Catalunya té un diagnòstic d’Alzheimer. En el cas dels majors de 79 anys la xifra puja al 6,5% i en els majors de 89 anys és del 8,8%. Entre els principals factors de risc es troben l’edat avançada, el gènere, amb més incidència en dones o els factors genètics i hereditaris.