L’Organització de Productors Pesquers OPP’92, integrada per mariners i armadors, neix per funcionar de manera compatible i complementària a les Confraries de Pescadors. En el cas de la del peix blau de Tarragona, l’objectiu és posar en valor la qualitat del producte. Però, a la vegada, volen esdevenir interlocutors per tenir veu a les institucions europees, poder garantir la renda dels productors del sector, la pesca sostenible i l’estabilitat dels mercats.

Així ho ha explicat Òscar Rillo, que és el president de l’OPP’92 i del peix Blau de Tarragona. Rillo destaca que quelvol ajuda pel sector és benvinguda, i que la nova marca aplega 10 barques del peix blau de les Confraries de Tarragona, Cambrils i l’Ametlla de Mar.

La consellera de Comerç i presidenta de Mercats, Montse Adan, explica que la marca Peix Blau de Tarragona és el resultat d’una suma d’esforços, i que els mercats municipals i el sector pesquer van de la mà per posar en valor el producte.

Hem pogut conversar amb Òscar Rillo, president de l’OPP’92 i del peix blau de Tarragona, també amb el director General de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat, Sergi Tudela i amb altres dels presents a l’acte.

Les OPP exerceixen un paper fonamental en la millora de la transparència de la cadena de valor i la traçabilitat del producte des de la captura i fins que arriba al consumidor final.