El contracte de la brossa centra el ple municipal de Tarragona del juny. La sessió s’ha obert amb la lectura d’una Declaració Institucional per donar suport als funcionaris després que la cap de Serveis Públics hagi estat víctima d’un cas d’espionatge vinculat a l’adjudicació del servei d’escombraries.

El presumpte espionatge va saltar a la llum pública aquesta setmana a través del digital Porta Enrere. Les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament han volgut mostrar el seu suport a la funcionaria amb una Declaració Institucional que ha llegit el secretari general de la corporació, Joan Anton Font.

El document rebutja el cas i defensa la institució a més d’emplaçar-se per esclarir els fets. La sessió també ha donat compliment a la resolució del Tribunal de Contractes, amb l’exclusió de GBI Paprec, i demanar la documentació a Urbaser per seguir amb el procés administratiu. Urbaser va ser la segona classificada en el concurs i qui va presentar el recurs admès contra la firma francesa que havia obtingut la millor puntuació.

La consellera d’Hisenda, Serveis Interns i Tecnologia, Isabel Mascaró, ha insistit que el Tribunal Català remarca que el procés de licitació ha estat correcte i ajustat a llei.

El conseller no adscrit, Javier Gómez, demana que es tiri endavant amb el procediment.

El portaveu d’En Comú Podem, Jordi Collado, demana calma i estudiar tots plegats els escenaris possibles que s’obren.

El portaveu de Junts per Catalunya, Jordi Sendra, diu que Tarragona necesita millorar la seva neteja però recorda que avui només es dona compliment a una resolución técnica.

La portaveu del PP, Maria Mercè Martorell considera també que la situació s’ha d’analitzar amb calma, amb el marge d’un mes per decidir en el ple del juliol.

La portaveu d’ERC, Maria Roig, diu que han votat en contra per responsabilitat i sol.licita que s’abordi amb temps una situación molt complicada a l’entorn del principal contracte de l’Ajuntament.

La portaveu del PSC, Sandra Ramos, explica que esperant més temps no es podrà evitar que altres empreses interposin recursos com es fa en tots els municipis que están en procés d’adjudicació de contractes de la brossa.

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, assegura que és un tema jurídic que s’ha d’executar. Remarca que si demanen un informe extern hauria de sortir a concurs i també s’hi podria interposar un recurs. Diu que els primers damnificats que la situació es prolongui en el temps són els treballadors de la neteja. Viñuales afegeix que s’està complint una resolució d’un Tribunal Administratiu.

El Comitè d’Empresa del servei de la Neteja ha estat present en un ple marcat pel contracte de la brossa.

 Sí que S’ha aprovat l’adjudicació del lot 4 a l’empresa Lavola per assumir el servei de control de qualitat de la recollida de la brossa, la neteja viària i el servei de la Deixalleria. S’hi ha abstingut En Comú Podem i hi han votat en contra PP i VOX.

Al mateix temps, l’Ajuntament de Tarragona presentarà recurs contra la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic que obligava a excloure l’empresa guanyadora del concurs per a l’adjudicació del contracte de la brossa.

L’Ajuntament de Tarragona havia aprovat definitivament la proposta d’adjudicació del nou contracte de la brossa a l’empresa francesa GBI Paprec fa 3 mesos. Després de dues dècades amb un servei de neteja altament criticat pels ciutadans, el ple municipal havia donat el pas definitiu per desplegar el nou aquest estiu. El contracte de la neteja és el més important de l’Ajuntament de Tarragona, amb un pressupost total de 233 milions d’euros durant 10 anys.

Sí que S’ha aprovat l’adjudicació del lot 4 a l’empresa Lavola per assumir el servei de control de qualitat de la recollida de la brossa, la neteja viària i el servei de la Deixalleria. S’hi ha abstingut En Comú Podem i hi han votat en contra PP i VOX.