Aquest mes de juny es va iniciar la formació teoricopràctica de Pilot de Drons, impulsada des de l’Operadora de Drons de l’Autoritat Portuària i enfocada a diferents perfils professionals amb l’objectiu de complementar i ampliar, mitjançant la incorporació de drons, l’abast dels diferents departaments implicats. L’actuació amb drons que va començar a implementar-se l’any passat per a temes de seguretat i gestió d’emergències s’amplia a altres àrees funcionals com la topografia i la comunicació.

L’Autoritat Portuària de Tarragona ja compta amb cinc UAS (Unmanned Aerial System). Son tres unitats dron més des que l’APT va adquirir els primers dos aparells al maig del 2023. Durant el darrer any, la Policia Portuària ha implementat amb èxit tota una sèrie de serveis per a la seguretat integral del recinte, contribuint a l’avaluació de riscos, la vigilància i control perimetral, així com el suport en tasques de control i gestió mediambiental.

L’actual xarxa de drons ofereix una gama d’atributs complementaris amb potencial per donar resposta a diferents tipus de missions. Càmeres de visió en alta definició, càmera tèrmica i infraroja, mides versàtils o l’última tecnologia en sistemes de control.

D’acord amb l’èxit en l’ús d’aquesta tecnologia, el darrer mes de juny des de l’Operadora de Drons del Port es va iniciar una formació que, dirigida a diferents perfils professionals de l’APT, permetrà ampliar les aptituds de diferents departaments mitjançant l’ús dels UAS.