El Port de Tarragona i la URV continuen la immersió de biòtops per a la regeneració de la vida marina. Els responsables del projecte per a la regeneració de la vida marina al Port de Tarragona han dut a terme, aquests darrers dies, la segona immersió d’enguany del projecte de restauració de la vida marina amb la col·locació de biòtops.
Una embarcació i un equip de submarinistes de Diving Center Tarraco i DeepSea Numerical han estat els encarregats a l’hora de submergir les peces col·locades al fons marí. S’han instal·lat lloses pel replantat de posidònia, escenaris amb àmfores i cavitats perquè ho colonitzi la vida marina i columnes d’un metre cadascuna.
L’objectiu és recuperar les poblacions d’interès pesquer com la sèpia, el calamar i el pop o també com la Posidònia oceànica, o la Cymodocea nodosa.
En aquesta ocasió la immersió s’ha fet en l’espai anomenat ‘Illa’ situat entre 15 i 18 metres de profunditat davant de l’Escullera o dic de Llevant, i en un altre indret anomenat ‘Corba’, situat entre 13 i 18 metres de profunditat.
Amb aquesta darrera immersió es culmina un projecte d’immersió de biòtops en tres localitzacions diferents; la Punta del Miracle, portada a terme el passat 17 de setembre, ‘’Illa’ i ‘Corba’. Ubicacions seleccionades, per l’equip d’investigació de la URV, en funció de les condicions òptimes per instal·lar aquestes estructures i en funció de la detecció d’espais on les comunitats marines no estan plenament desenvolupades o han sofert problemes de degradació ambiental.
Més notícies:
- Unes 200 persones es manifesten per reclamar una sanitat pública de qualitat
- Joan Real: “L’àliga perdiguera és una espècie paraigua”
- Jesús Ortiz: “El cranc vermell americà és de les 100 espècies del món més perjudicials de tot el món”
- La Guàrdia Urbana inicia una campanya per reduir les distraccions al volant
- L’Hospital Joan XXIII incorpora la primera sonda intraoperatòria d’última generació per a cirurgia radioguiada