El Pòsit restaurant, en col·laboració amb el celler Mas Vicenç (DO Tarragona), han presentat ‘Aproppòsit Malvasia’. Es tracta d’un vi blanc de color taronja, sec, olorós i d’aroma d’aranja elaborat amb la varietat de cep blanc que porta el mateix nom: Malvasia.

Es recupera així la Malvasia, una varietat vinífera minoritària al Camp de Tarragona, gairebé extingida des d’abans de l’època de la fil·loxera (finals del segle XIX). Precisament i segons explica Claudi Oliveras Massó, enginyer agrònom de l’època, en una recopilació de dades exposades en un llibre, en municipis com Valls, Vallmoll o Puigpelat, s’hi trobava conreada la Malvasia, això si, sense un gran protagonisme respecte d’altres varietats, com per exemple l’ulldellebre, el sumoi, la garnatxa, el macabeu o la parellada.

‘Apropòsit Malvasia’ sorgeix de l’aliança entre el Pòsit restaurant i la col·laboració i implicació de l’enòleg Vicenç Ferré, del celler Mas Vicenç, permetent així fer realitat el somni de vinificar la Malvasia, una varietat minoritària, com a investigació i desenvolupament per veure’n el seu potencial i poder-ho comercialitzar directament des del camp al restaurant sense intermediaris.

‘Apropòsit Malvasia’ és un projecte que neix «d’una filosofia com és la de treballar amb el territori, cercant aliances i unint sinèrgies amb viticultors, amb productors i realment anar més enllà per aconseguir un comerç just i equitatiu.

Més notícies: