La primera edició del concert solidari Mamapop celebrada a Tarragona el passat 2 de desembre ha assolit uns beneficis de 23.699€, que es destinaran íntegrament a la investigació del càncer de mama a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili. Es preveu que el festival torni aquest 2024 a la ciutat.
Aquest dimarts s’ha fet el lliurament d’un xec-donatiu. L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha agrait als tarragonins i tarragonines per la contribució a la causa i ha manifestat la importància de lluitar contra la ‘xacra’ del càncer de mama. “La lluita contra el càncer de mama és una lluita de tots i totes, perquè algun dia la paraula càncer només sigui un malson”, ha conclòs Viñuales.
Per la seva banda, el promotor i director artístic de Mamapop, Manel Simon, ha expressat la seva satisfacció per la gran acollida i la implicació de les persones que han participat en l’organització.
El director de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, Joan Vendrell, ha posat en valor l’impuls de la recerca.
En la seva primera edició a Tarragona el Mamapop solidari va reunir prop de 1.100 persones al Palau Firal i de Congressos, pràcticament el 100% de l’ocupació de la sala. Mamapop ja treballa en una nova edició de l’espectacle, que tornarà a Tarragona aquest 2024. Simon ha destacat que “la bona acollida ens esperona a continuar i volem seguir contribuint al foment de la investigació en càncer de mama de la millor forma que sabem: fent espectacle, fent música de qualitat”.
Sobre Mamapop
El concert solidari Mamapop neix a Lleida al 2014 amb l’objectiu d’aconseguir finançament per a la recerca científica sobre el càncer de mama. Després de set edicions celebrades a Lleida i tres a Andorra, Mamapop ha destinat els seus beneficis íntegres a l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida. En total han estat 192.000 euros, convertint-se així en la primera font de finançament privat de l’IRBLleida per la investigació en càncer de mama. En la seva 8a edició el Mamapop es consolida com el més important concert solidari de Catalunya dedicat a la investigació en càncer de mama.
Sobre l’IISPV
L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) integra la investigació biomèdica liderada des del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. És l’instrument del qual han estat dotats els hospitals universitaris d’ambdues regions sanitàries (l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i l’Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus) i la Universitat Rovira i Virgili (URV) per aglutinar i gestionar la investigació i la innovació biomèdica al territori.
Més notícies:
- Els barrancs crescuts pels aiguats deixen incomunicats els nuclis dels Valentins i la Miliana, a Ulldecona
- Teresa Ortega, guardonada als Premis de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya
- Els Mossos aixequen els punts de tall de trànsit establerts a Tarragona i l’Ebre per la previsió de fortes pluges
- Detenen un home a Barcelona per la mort de la parella, desapareguda des del 2022 a la Morera de Montsant, al Priorat
- Xavier Salvador: “L’augment de temperatures de l’aigua de la mar fa que arribin espècies i en desapareixin d’altres”