El darrer trimestre de l’any passat va engegar el procés participatiu del Pla Estratègic de Cultura, amb una primera taula sectorial de les Arts Visuals i amb la voluntat de completar aquests espais de diàleg enguany en tots els àmbits. Demà mateix, dimarts 20, se celebra la primera taula de Lletres; el 28 de febrer, la de Patrimoni i l’endemà, la segona d’Arts Visuals. Aquest procés participatiu té l’objectiu de començar a cosir una diagnosi per a una estratègia cultural per Tarragona, amb un horitzó temporal de curt i mitjà termini, que permeti donar estabilitat i millorar les polítiques culturals municipals.
Durant el procés d’elaboració es vol comptar amb la col·laboració dels diferents agents del sector per conèixer-ne la situació i les necessitats presents i futures i per aquest motiu s’han organitzat, per a les dues properes setmanes, tres iniciatives per impulsar la participació en l’elaboració d’aquest nou full de ruta que guiarà l’acció cultural municipal, i que permetrà, a més, donar estabilitat i millorar les línies culturals municipals.
El primer sector convocat és el de les Lletres, demà dimarts 20 de febrer, a les 18h, al Centre Cultural Antic Ajuntament. El dimecres 28 de febrer, també a les 18 h, en aquest cas a la sala Josep Yxart, del Teatre Tarragona serà el sector de la Divulgació del patrimoni històric, qui es reunirà per debatre les línies del futur pla estratègic. El dia següent, dijous 29 de febrer, a les 18h a Mèdol, es donarà cita el sector de les Arts visuals. En aquest cas, serà la segona sessió d’aquest àmbit que ja es va trobar per primer cop el darrer desembre. Aquesta trobada té com a principal objectiu debatre i prioritzar els reptes de futur i les línies d’intervenció a partir de les aportacions recollides en la primera sessió de treball.
Totes les sessions estan conduïdes per una dinamitzadora i cadascuna té una durada de dues hores cadascuna. Tot i que s’han convidat persones de l’àmbit professional en cada cas, les trobades són a porta oberta i qualsevol persona que se sentit interpel·lada per cada temàtica, també pot assistir-hi a nivell particular. L’accés és gratuït.
Paral·lelament, l’Ajuntament ha estrenat un nou apartat al web municipal en què es recull què és el Pla Estratègic, l’agenda corresponent i les aportacions ja realitzades tant en format audiovisual com escrit.