A més, les activitats docents universitàries, les pràctiques i les avaluacions continuaran sent presencials. A partir d’aquesta normativa, serà cada universitat la que concretarà les mesures per donar compliment a aquest topall d’aforament. D’aquesta manera, es mantindrà un model híbrid de docència presencial i virtual però per primera vegada el grau de presencialitat serà superior a la modalitat virtual. El curs va acabar amb un 50% de presencialitat.

Les mesures que preveu el pla són d’aplicació per al conjunt de la comunitat universitària (estudiantat, personal al servei de la universitat, Personal Docent Investigador i Personal d’Administració i Serveis) i, en general, per a totes les persones que accedeixin a les instal·lacions d’una universitat.

La rectora de la URV, Maria José Figueras, ja s’havia mostrat del tot satisfeta amb la proposta del pla sectorial que ara ha rebut la llum verda del Procicat. Insisteix que s’ha de tornar a la presencialitat.

El pla preveu que les universitats puguin flexibilitzar i desenvolupar en format virtual, si encara és necessari, les activitats acadèmiques presencials, de formació contínua, o aquelles que estan adreçades a professionals. En l’àmbit de la recerca i la transferència, també en els laboratoris de les universitats, així com als serveis de suport i d’administració, s’habilita l’activitat presencial plena, sempre que es compleixin els aforaments vigents en cada moment. Totes les activitats permeses s’hauran de fer respectant les mesures higienicosanitàries i les distàncies de seguretat.

En aquest sentit, la mascareta continuarà sent obligatòria en qualsevol espai interior on s’efectuïn les activitats docents o en espais de treball d’ús públic o oberts al públic.