També s’han aprovat les condicions de les festes de final de curs i els actes de graduació de l’alumnat no universitari amb mesures diferents, segons si tenen lloc en espais interiors o exteriors. Tot i això es recomana que es facin preferentment en espais exteriors, amb un màxim de 500 persones amb l’alumnat inclòs, sense obligació de seure i amb permís de consum i begudes en racions individuals.

En espais interiors, l’aforament màxim serà de 250 persones (alumnat inclòs) assegudes en grups de convivència separats per un seient buit. A més, es recomana que només hi participin els infants o joves del grup de convivència estable o bé, en espais ben ventilats, alumnat de diversos grups d’un mateix nivell acadèmic. En aquest cas, no s’hi permet el consum d’aliments i begudes.

Els grups de convivència poden ser escolars i també els familiars d’aquells que conviuen sota el mateix sostre. Si hi participen les famílies, l’aforament no pot superar el 50% de la capacitat de la sala.Tant en exterior com en interior, cada persona ha de disposar de 2,5 metres quadrats.

Públic a les competicions professionals

Paral·lelament, el Procicat estableix l’assistència de públic a les competicions d’àmbit estatal de futbol i bàsquet de caràcter professional en les condicions que determina el Consell Superior d’Esports (CSD). La setmana passada, es va determinar que competicions de la Lliga de futbol professional i ACB de bàsquet ja no havien de fer-se sense públic, sinó que s’autoritzen a 1.500 persones per a futbol i 1.000 per a bàsquet.