Dos restaurants de la ciutat obtenen el seu primer Sol Repsol. Es tracta de l’AQ i d’El Terrat by Quach. Parlem d’un dels premis gastronòmics més rellevants del país, que posa en valor els restaurants i xefs més qualificats d’Espanya. Amb les noves incorporacions, Catalunya suma un total de 99 restaurants guardonats: 10 amb tres Sols, 23 amb dos i 66 amb un.
Capitanejat per Ana Ruiz a la cuina i Quintín Quinsac a la sala, l’AQ, al cor de la Part Alta, s’emporta el seu primer Sol Repsol. El jurat n’ha destacat un agraït punt desenfadat, «a to amb la seva cuina directa i sense barroquisme». L’altre restaurant de la ciutat que està d’enhorabona és El Terrat. Moha Quach fa quatre anys que lidera aquest establiment emblemàtic del carrer Pons d’Icart. En el seu cas es posa de relleu el gir que hi ha donat des que el 2018 es va fer càrrec dels seus fogons. «S’hi pot degustar cuina mediterrània creativa i de proximitat condimentada amb espècies marroquines en un restaurant decorat amb pintures d’artistes locals», diuen des del jurat.
Tots dos han rebut el Sol Repsol a Sant Sebastià, en una gala celebrada al teatre Victoria Eugenia. L’esdeveniment, presentat pel tarragoní Carlos Latre, ha comptat amb la presència dels cuiners i cuineres espanyols més reconeguts. A les comarques tarragonines, dos altres restaurants han aconseguit el seu primer Sol: el Deliranto, de Salou, i L’Antic Molí, ubicat a Ulldecona.