El romesco torna a prendre el protagonisme als menús dels restaurants de la ciutat. Ja el trobem de manera habitual com a plat genuí de Tarragona que és, però entre el 6 i el 22 d’octubre ho farà més que mai de la mà de les VIII Jornades del Romesco.
Fins a 24 restaurants de la ciutat participaran enguany a les jornades. Serviran receptes tradicionals o innovadores de romesco que seran maridades amb vins de la varietat macabeu de diversos cellers de la DO Tarragona.
El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona ciutat, Javier Escribano, explica que estan satisfets amb els restaurants que hi participen. Sosté que l’objectiu és posar en valor un dels plats representatius de la ciutat.
Montse Adan, consellera de Comerç, Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona, parla de la consolidació de la gastronomia local a través d’iniciatives com aquesta.
Les Jornades del Romesco tenen enguany un rerefons solidari perquè es fan amb la col·laboració de l’Associació contra el Càncer a Tarragona, que posarà guardioles de recaptació als restaurants participants.