El romesco, gran protagonista de la tardor tarragonina. De l’11 al 27 d’octubre tornen les Jornades gastronòmiques dedicades a aquesta salsa. Són dues setmanes de jornades sota el nom de ROMESCVS&MACABEVS en la seva ja 9ena edició. Hi participen 16 restaurants de la ciutat, i també en aquesta edició un d’Altafulla.

Oferiran un menú, amb l’entrant principal que ha de ser el romesco i plats diversos, evidentment amb vi 100% DO Tarragona.

Javier Escribano, President dels restauradors de Tarragona ciutat parla de desestacionalitzar i fer créixer l’oferta en aquesta època de l’any amb jornades com aquesta, que els permeten allargar la temporada.

Maria Rosa Blanch, presidenta de la DO Tarragona, diu que ofereixen la varietat insignia de la DO, de gran nivell, els macabeus. Hi haurà tres cellers, dos dels quals petits i arrelats, a banda de la cooperativa de Nulles.

La consellera de comerç i turisme, Montse Adan, diu que la cuina i, en particular el romesco, és l’element més identitari de la nostra gastronomia i del barri mariner.

Esperen atraure gent de fora però, sobretot, tarragonins i tarragonines.