El romesco, gran protagonista de la tardor tarragonina. De l’11 al 27 d’octubre tornen les Jornades gastronòmiques dedicades a aquesta salsa. Són dues setmanes de jornades sota el nom de ROMESCVS&MACABEVS en la seva ja 9ena edició. Hi participen 16 restaurants de la ciutat, i també en aquesta edició un d’Altafulla.
Oferiran un menú, amb l’entrant principal que ha de ser el romesco i plats diversos, evidentment amb vi 100% DO Tarragona.
Javier Escribano, President dels restauradors de Tarragona ciutat parla de desestacionalitzar i fer créixer l’oferta en aquesta època de l’any amb jornades com aquesta, que els permeten allargar la temporada.
Maria Rosa Blanch, presidenta de la DO Tarragona, diu que ofereixen la varietat insignia de la DO, de gran nivell, els macabeus. Hi haurà tres cellers, dos dels quals petits i arrelats, a banda de la cooperativa de Nulles.
La consellera de comerç i turisme, Montse Adan, diu que la cuina i, en particular el romesco, és l’element més identitari de la nostra gastronomia i del barri mariner.
Esperen atraure gent de fora però, sobretot, tarragonins i tarragonines.
- Un centenar de persones escenifiquen “la mort de la part Alta” de Tarragona amb un funeral i una pregària col·lectiva
- L’estrena del videomarcador del Nou Estadi Costa Daurada no veu cap gol del Nàstic (0-2)
- El consum d’aigua del CAT es redueix un 4,25% per l’increment d’ús d’aigua regenerada de la indústria
- S’enfronta a gairebé 18 anys de presó per robar i agredir dos menors a la Feria de Abril de Tarragona el 2023
- L’Oficina d’Atenció Ciutadana mòbil s’implementarà definitivament al 2026