El romesco i el macabeu s’entenen als restaurants tarragonins. 25 establiments de la ciutat participaran a les VI Jornades Gastronòmiques dedicades a la tradicional salsa originària del Serrallo. Tindran lloc del 7 al 24 d’octubre.

Un total de 25 restaurants se sumen a la cita, que es consolida al calendari gastronòmic de la ciutat. Uns oferiran cassoletes al preu de 5 euros i d’altres menús sencers però amb el romesco com a protagonista. Com a novetat, el maridatge vindrà de la mà de 9 cellers de la DO Tarragona. Aportaran 10 vins diferents, tots ells, però, de la mateixa varietat, el macabeu.

El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat, Javier Escribano, explica que des del primer dia treballen perquè el producte local tarragoní inundi les cartes dels restaurants. És el cas del romesco, i en reivindica el seu origen a les barques del barri mariner.

El president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, admet que la decisió d’apostar pel macabeu en tots els vins és arriscada. Ara bé, en destaca el toc especial i la bona entesa que pot tenir amb un producte com el romesco.

El president d’ESPIMSA, Dídac Nadal, ha avançat que el 22 i 29 d’octubre el Mercat Central acollirà un showcooking obert a la ciutadania, amb inscripció, amb la salsa com a protagonista.

Pep Moreno, xef del restaurant Deliranto de Salou, que té Estrella Michelin, ha amenitzat la presentació amb un tast culinari i també hi ha hagut tast de macabeus de la DO Tarragona.