L’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Tarragona, juntament amb els de Lleida i la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme, se senten indignats amb l’aplicació de noves mesures. Diuen que davant la contenció de la pandèmia, el Departament de Salut va a la “deriva”.
El sector apunta que “la literatura científica en la qual es basa la proposta de Salut vers la restauració i l’oci nocturn es contradiu amb la realitat oficial”. Els hostalers reiteren que “cal un canvi de gestió de la pandèmia” i que “el darrer Comunicat del Departament de Salut sobre les quarantenes dels contactes estrets vacunats n’és un exemple”. Fan referència a les dades publicades per la Confederació d’Hostaleria d’Espanya, que apunten que “el 0,1% dels contagis es produeixen en restauració, enfront del 38,3% en domicilis”.
Els hostalers diuen que “les restriccions proposades pel Govern exigeixen compensacions per a un sector que tanca l’any amb el 30% menys de la facturació respecte a 2019 i un 25% d’establiments menys a Catalunya”. Temen que l’aplicació d’encara més mesures “posin encara més en risc la supervivència a curt termini dels empresaris, la majoria dels quals són autònoms, pimes i micropimes”.
El sector lamenta que “l’experiència de fa un any va demostrar que la restricció als establiments de restauració implica un augment del consum en espais privats”, cosa que suposa un risc encara més gran. Els hostalers avisen que “les restriccions suposaran la ruïna, afectant els ingressos i posant en risc llocs de treball, així com els mateixos negocis que continuen necessitant compensacions”.