El servei d’assessorament confidencial i gratuït ha vist com el nombre de casos atesos ha crescut en els darrers cursos i sobretot després de la pandèmia. Enguany ja han atès més d’un centenar d’estudiants. D’aquests, més del 80% demanen assessorament per gestionar problemes emocionals, com ara l’ansietat, la depressió i l’estrès. El servei també ha detectat algunes problemàtiques menys freqüents, com possibles trastorns del neurodesenvolupament o de conducta alimentària.
La professora del Departament de Psicologia de la URV i co-coordinadora del servei d’Atenció Psicològica, Anna huguet, explica que la necessitat d’atenció psicològica és elevada i alerta que els recursos no poden abastar la demanda. Per aquest motiu, Huguet avança que han posat en marxa una enquesta per avaluar la salut mental dels estudiants i conèixer l’abast dels problemes psicològics més comuns.

Els estudiants també poden valorar l’atenció psicològica que els ofereix la URV i la possible implementació de serveis de suport addicional a través d’Internet.
L’enquesta d’e-salut es pot respondre fins al 6 de maig.