El SIAD va tancar 2024 amb 242 dones ateses per diferents motius. Dos terços de les usuàries que arriben al servei han patit violència i hi ha moltes noies joves, fins i tot, menors. En aquests casos, han estat víctimes d’agressions sexuals o de relacions tòxiques.
El Servei d’Informació i Atenció a les Dones ofereix orientació i assessorament sobre els seus drets, suport psicològic i jurídic. Precisament la majoria de dones arriben al Servei per plantejar preguntes jurídiques sobre la situació dels fills després d’un divorci o separació.
També el SIAD treballa en la detecció i derivació als serveis especialitzats en l’atenció de situacions de violència.
La psicòloga del SIAD, Beatriz Duran i la treballadora social i coordinadora del SIAD, Melissa Aybar., han explicat a Tarragona Ràdio que hi ha situacions de les anomenades ‘violències simbòliques’ que estan normalitzades per les víctimes perquè són subtils i penetren sense ser percebudes. El Servei també serveix per posar consciència sobre aquests casos i ‘empoderar’ les dones.
El SIAD es converteix en un espai segur per a les dones ja que se’n garanteix la confidencialitat. S’hi pot contactar a través del telèfon 677 93 02 21 o bé a siad@tarragona.cat.
Ara fa un any, Tarragona Ràdio va estrenar el pòdcast “Dona que dona”, destinat a donar a conèixer el recurs del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Té caràcter mensual i ja han arribat als 10 capítols.