Quinze alumnes (vuit de cuina i set de sala) han participat el cap de setmana a la final de la III edició dels Premis Lladonosa, en un showcooking en directe celebrat a Les Borges Blanques. Un jurat amb quatre Estrellas Michelín i Sols Repsol, apadrinat pels germans Torres, ha lliurat els guardons.
Després de mesos de proves i dues semifinals, aquest diumenge s’ha celebrat durant tot el matí al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques la gran final dels premis, coneguts com el ‘masterchef’ dels alumnes catalans de cuina.
Prop de 20 joves cuiners de 10 escoles catalanes van optar a la final. El tarragoní David Ciurana ha guanyat en la categoria de cuina, hi optava per la demarcació de Tarragona, tot i que es va formar a la BCN School of Tourism, Hospitality and Gastronomy (CETT). Raquel Fernández, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, ha guanyat en la nova categoria que premia al millor responsable de sala.
Angie Puget, de l’Escola El Repartidor (Fundació El Llindar), ha recollit el guardó acreditatiu del Premi Social.
Els finalistes han demostrat el seus coneixements en un showcooking en directe. Núria Palau, alcaldessa de Les Borges Blanques, i Joan Gòdia, director general del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, han presidit la final.
El jurat ha avaluat el nivell dels futurs xefs a dues semifinals: la del passat 16 de març, on van participar els alumnes de Girona i Barcelona, i la del 2 d’abril a Vila-seca (Tarragona i Lleida). David Ciurana ja va guanyar la celebrada a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. Aquella setmana el vam entrevistar a Tarragona Ràdio.
Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.