La gala dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona en la seva 34 edició, arriba aquest dissabte al Teatre Tarragona amb un rècord històric de participació del seu guardó principal, el Pin i Soler.
Per al Premi de narrativa en català s’han rebut 179 originals. És un increment del 52% de participació respecte la darrera edició.
El 27è premi Tinet de narrativa curta per internet ha rebut un total de 250 treballs. I el premi-beca Vidal Alcover de traducció, que enguany arriba a la seva 24a edició. es manté en la mitja habitual de participació.
El president d’Òmnium Tarragonès, Zacarías Henar, ha destacat que iniciatives com els premis Ciutat de Tarragona permeten fomentar les lletres i la llengua catalana com a base de la comunicació, la cultura i la cohesió social
Tal com ha assenyalat la consellera de Cultura, Sandra Ramos “la gala d’enguany guanya rellevància i tindrà segell purament tarragoní”.
El repertori de la gala estarà vinculat amb Tarragona amb el cantautor menorquí Guillem Soldevila, passant per la col·laboració en l’espectacle de l’Escola de Dansa d’Arantxa Sagardoy i Alfredo Bravo i les mestres de cerimònia Júlia Abelló i Farners Rubio, dues joves actrius tarragonines. Tot aquest espectacle estarà envoltat en una escenografia inspirada en El petit príncep, a càrrec d’alumnes de joieria artística i arts aplicades al mur de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. L’obra El petit príncep ha estat traduïda per Anna Casassas i Figueras, qui serà guardonada, també durant la gala, amb el 3r Premi Honorífic Montserrat Abelló a la trajectòria en el camp de la traducció.
La major part dels exemplars dels premis han arribat des de Barcelona, tot i que també guanya pes la representació provinent de València o Girona. Els ciutadans de la demarcació representen el 24% dels relats presentats al premi Tinet, mentre que el 9% són de la ciutat de Tarragona. Dels participants, el 60% són homes i el 40% dones.