El Teatre Tarragona es va omplir de gom a gom aquest diumenge per gaudir de la III Gala Benèfica ‘ALADÍN, un musical genial’, organitzada per l’associació Todos En Azul, en el marc de les Festes de Santa Tecla. L’objectiu de la gala és seguir recaptant fons per al projecte del primer Casal de l’Autisme permanent de Tarragona, que impulsa l’entitat.
La gala, conduïda per Helder Moya, va començar amb el lliurament de reconeixements a entitats, empreses i institucions que han col·laborat durant l’últim any amb els projectes i activitats de Todos En Azul. Les persones i entitats reconegudes van ser: Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT); Federació d’Associacions de Veïns Segle XXI; Associació Deportiva Torreforta (ADT); Maria Cinta Perpiñá Pérez, gestora de Banca Personal de Caixa Bank; Hotel Olympus Palace de Salou; Consell Esportiu del Tarragonès (CET); Federació Catalana d’Autisme; i l’Ajuntament de Tarragona.
L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, va ser l’encarregat de recollir el reconeixement en nom de la corporació. En el seu parlament, l’alcalde va lloar la tasca de sensibilització i de suport feta per Todos En Azul a les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA): “Aquest premi el mereixeu vosaltres. Gràcies a vosaltres he conegut el TEA”. L’alcalde Viñuales va oferir el seu compromís i el seu suport -tant a nivell local com provincial- per treballar per fer realitat aquest projecte.
A continuació, la violinista Misha va deleitar als assistents amb la interpretació de la famosa cançó ‘Viva la Vida’ de Coldplay. Seguidament, el públic va poder gaudir de l’espectacle ‘Aladín, un musical genial’. La gala va estar dirigida per Pau Tules, de Tarraco Produccions SL i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona.
El Casal de l’autisme permanent
La III Gala Benèfica té per objectiu seguir recollint recursos per al projecte de creació del primer ‘Casal de l’autisme permanent de Tarragona’, que impulsa Todos En Azul. El “Casal” es concep com un centre social, cultural i inclusiu -obert tot l’any-, que ofereixi serveis i activitats i que doni resposta a les necessitats d’infants i adults amb autisme i de les seves famílies.
El projecte preveu que el “Casal” sigui un espai polivalent amb dependències interiors i exteriors, on s’hi podran realitzar diverses activitats, tallers, xerrades, formació, teràpia, jocs, arts escèniques, exercicis sensorials, etc… Tots els tallers i activitats que s’impartiran estaran dirigides per un professional especialitzat en autisme. Un espai sense barreres arquitectòniques ni sensorials adaptat a qualsevol persona que tingui algun tipus de discapacitat física, visual o auditiva.
El seu funcionament serà per torns horaris, de manera que si els infants tenen escola als matins podran fer ús del centre a les tardes, o a l’inrevés, i els adults podran utilitzar-lo si no tenen cap altre lloc on anar.