El Terrat: by Quach ha revalidat la distinció del Sol Repsol en la gala Soles Repsol 2023. El restaurant tarragoní, liderat pel xef Moha Quach, va rebre el seu primer Sol l’any passat. Un any després, el jurat ha decidit mantenir el reconeixement a la feina de Quach.

La gala Soles Repsol és un dels premis gastronòmics més rellevants del país, que posa en valor els restaurants i xefs més qualificats d’Espanya. Amb aquesta distinció, el restaurant liderat per Quach es manté dins d’un prestigiós grup d’uns 300 restaurants guardonats per la Guía Repsol.

Quach fa cinc anys que lidera El Terrat, un emblema de la cuina tarragonina que ha renascut amb la seva direcció. El xef, format a l’Escola d’Hosteleria de Cambrils, ha fet de Tarragona el seu supermercat més preuat. Explica a Tarragona Ràdio que una de les claus del seu èxit és l’ús de productes de proximitat.

També declara que està reballant en un nou projecte gastronòmic que unirà la cuina mediterrània i àrab, a més d’una reivindicació de la gastronomia de l’antiga Roma. Respecte a això, Quach diu que el truc es troba en reinterpretar la cuina d’aquell moment, ja que és impossible fer els mateixos plats.

El xef ha tornat a remarcar que el que vol aconseguir amb l’ús de productes de proximitat és reivindicar el territori tarragoní i demostrar la qualitat dels seus aliments i vins.