El Tothom se suma a una celebració especial. la ràdio celebra enguany 100 anys a l’Estat, 100 anys de les primeres emissions de Ràdio Barcelona. Avui, a més , 13 de febrer, tornem a commemorar un any més el Dia Mundial de la Ràdio. És un moment per reflexionar sobre el poder transformador d’aquest mitjà de comunicació, que ens apropa, ens informa però també, en molts casos, funciona com un espai d’inclusió i de diversitat.

La ràdio sempre ha estat un altaveu, en moments importants de la nostra història recent, per informar, per entretenir, per acompanyar-nos, per ensenyar-nos… Al programa d’avui ens endinsarem precisament en el món de la ràdio inclusiva i diversa, coneixerem programes, similars al Tothom, on les capacitats són l’eix central. Espais de ràdio que s’emeten en altres ràdios municipals de Catalunya i que ens recorden la importància de donar veu a totes les persones, independentment de les seves capacitats.

Hem volgut buscar, en aquest dia mundial de la ràdio, un moment de diàleg i reflexió sobre el paper essencial de la ràdio en la promoció de la diversitat i la inclusió. Ens mirarem una mica el melic en positiu però també ens preguntarem com ho podriem fer millor davant del micròfon.

L’hem compartit amb Marc Ferré, conductor del programa Capacitats, a l’Espluga FM Ràdio,
Sandra Jiménez, presentadora del “S’ha de veure” a Ràdio Gavà, Dani Pagès, conductor del programa “Tots som iguals” a Ràdio Celra i Miguel González, periodista i conductor de l’espai Tothom a Tarragona Ràdio.