El Carnaval tarragoní viu aquest dijous la seva versió més golafre. La coca de llardons i la botifarra d’ou són els principals protagonistes del Dijous Gras, dia que històricament ha donat el tret de sortida al carnaval.
Una de les comparses més veteranes de la ciutat, la colla La Bóta, porta prop de 30 anys repartint coca de llardons. Situats a la Rambla, davant de les Teresianes, els membres de la colla han venut 1.200 racions de coca al llarg del matí. Des de primera hora, centenars de tarragonins s’han acostat a la parada de La Bóta per fer-se amb alguna porció, venudes al preu d’un euro.
L’Anna, membre de la colla des de fa anys, explicava als micròfons de Tarragona Ràdio que viuen aquest dia de manera molt especial.
I de la Rambla Nova al Mercat Central. Com és habitual, l’Associació de venedors del Mercat i la Unió d’Empresaris dels voltants organitza un tast de botifarra d’ou, l’altre menjar típic del Dijous Gras.
La consellera de comerç de l’Ajuntament de Tarragona i presidenta d’ESPIMSA, Elvira Ferrando, recorda que aquest és el darrer any que el tradicional tast s’oferirà des de la carpa de la Plaça Corsini, abans del trasllat al remodelat mercat central.
Els venedors del mercat i de l’entorn també organitzen enguany una passarel·la de disfresses infantils aquest divendres a la tarda.