La resistència ha baixat un 50% i la força es pot haver vist afectada en un 20 o 30%. A més, els esportistes que han patit el coronavirus poden arribar a tenir seqüeles que els afecten en l’àmbit muscular o cardíac. La situació és més greu quan l’esportista ha estat ingressat a l’UCI, ja que poden arribar a estar un any per recuperar el nivell anterior.
El director de medicina de l’esport de l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla, Manel González, ha detallat a Tarragona Ràdio que la parada provocarà afectacions físiques als esportistes no professionals que no poden tenir un control tan exhaustiu. Aquesta passa enrere en la condició física provoca una preparació més gran pels esportistes.
A més, el coronavirus també els afecta. La gran majoria d’esportistes són joves i poden ser asimptomàtics, però aquells qui no ho són es poden veure minvat si han patit la malaltia. Seqüeles cardiològiques, neurològiques, musculars o respiratòries que poden deixar a una persona sense fer esport bastants mesos o, en el pitjor dels casos, un any.
La lesió més repetida després de tornar a la pràctica de l’esport ha estat la muscular, però també les articulars en la zona del genoll. Els músculs més afectats han estat els bessons i els isquiotibials.
El doctor ha reclamat que si hi ha un nou confinament, els esportistes tinguin possibilitat d’entrenar per no tallar en sec l’activitat física. La seva justificació és que l’esport, al cap i a la fi, millora la salut.