El consum de cervesa sense alcohol aporta beneficis a mare i fill durant el període de lactància.

Així ho posa de relleu un estudi recent i ho recull una campanya que properament arribarà als centres d’atenció primària tarragonins. És una iniciativa a nivell estatal de l’Associació Espanyola de Llevadores i l’Associació de Cervesers d’Espanya.

La campanya vol insistir en què prendre alcohol i alletar el fill o filla és totalment incompatible alhora que dóna consells per una alimentació saludable i equilibrada per les mares que es troben en aquest període.

Es recomana menjar dues o tres racions de fuites, verdures o hortalisses, de dues a quatre de productes làctics i dos o tres racions setmanals de carn, preferiblement magra, peix, llegums i arròs.

Les mares lactants requereixen una bona hidratació i, com a alternativa a l’aigua, s’aconsella el consum moderat de cervesa sense alcohol. És una beguda poc calòrica, amb molts minerals i aporta beneficis antioxidants a la llet materna. Maria José Ramón del Carmen és representant de l’Associació Espanyola de Llevadores. 

L’Organització Mundial de la Salut recomana la lactància materna exclusiva com alimentació ideal pels nadons de fins a sis mesos. La campanya arribarà als ambulatoris en forma de tríptics informatius.