Conèixer com era el sistema constructiu romà és més fàcil gràcies al nou model 3D de l’exedra que ha presentat el Museu Bíblic de Tarragona. Les noves imatges permetran interpretar les estructures que es conserven, encara, a l’interior del museu.

El treball ha estat possible gràcies a les investigacions i excavacions que es duen a terme al subsol del Museu Bíblic i al treball de final de màster de l’arqueòloga Sílvia Fibla Reverté. Després de dos anys, la reconstrucció digital mostra l’exedra que conserva la seva fonamentació amb murs de 2,40 metres d’ample i fins a 5 metres d’alçada. La construcció se situava al recinte de culte imperial de Tàrraco.

L’Arqueòloga i autora del model 3D ha explicat que per saber com era la construcció s’ha hagut de fixar en altres edificacions de l’època com restes de les mateixes característiques que queden a la capella de la Catedral. Diu que el modelatge digital et permet conèixer com era el sistema constructiu.

El nou model es projectarà permanentment a les dependències del Museu Bíblic. Un museu que continua amb tasques d’excavacions als antics tancs d’aigua on han trobat més restes de fonaments romans.