En tot l’any passat van passar pel Museu al voltant de 8.000 escolars procedents de Tarragona, Lleida, Barcelona i del sud de França.
Amb l’inici d’aquest any, el Museu i l’Arxiu del Port han protagonitzat un programa conjunt, amb visites que consisteixen en fer un recorregut les instal·lacions de l’Arxiu i veure en primera mà documents del s. XVIII que s’hi guarden. Després els visitants es traslladen al Museu per veure les diferents exposicions que s’hi acullen.
Des del Museu del Port de Tarragona, Mercè Toldrà, ha dit al Matí de Tarragona Ràdio que s’ha de valorar tota la gent que investiga però també la que cedeix objectes. Explica que aquests dies, per exemple, han rebut objectes d’un membre de l’equip de rem del Nàutic.
Enguany és el 10è aniversari del Museu de Fars i cada primer diumenge de mes s’organitza una visita guiada al far de la Banya. Paral·lelament, els diumenges de les 11 del matí a les 2 del migdia, s’organitzen diverses activitats destinades pels més petits. Es poden fer tallers de nusos mariners o crear el seu propi rotoscopi.
Per altra banda, l’Arxiu del Port fa públic cada mes un document que custodia el port i n’explica una petita història. Al gener es va publicar una fotografia d’un tinglado arrasat per una bomba i al febrer un registre de vaixells del 1936 on hi apareix un vaixell presó. A l’Arxiu hi ha actualment una exposició fins el 28 de març dedicada a “Bombes, presons flotants i repressió al Port de Tarragona”.
El proper 20 de febrer, publicaran el llibre “Gent de Mar de Tarragona del s.XVIII” que també es farà públic en digital. L’any que ve, l’Arxiu del Port farà 25 anys.