Analitzar l’impacte del Cop d’Estat de Tejero als mitjans i a la cultura popular, 30 anys després, és l’objectiu del llibre ‘Cartografías del 23-F. Representaciones en la prensa, la televisión, la novela, el cine y la cultura popular’.

Coeditat pel professor de la URV, Enric Castelló, i la professora del ‘Bates College’ d’Estats Units, Francisca López, és un recull d’assajos de diversos autors que aporten la seva particular anàlisi i visió sobre el mite i el contramite del cop d’Estat fallit.

Castelló ha explicat als micròfons de Tarragona Ràdio que el llibre va sorgir amb la voluntat d’aprofundir en el 23F a nivell més assagístic i analític. Creu que l’assalt al Congrés de Diputats serveix de frontissa per saber què va passar durant la Transició. En aquest sentit, destaca que als anys 90 es va afegir una part conspirativa que trenca amb els relats del consens inicial.

Castelló remarca l’impacte que ha tingut el 23F en la producció cultural catalana i espanyola, des de la premsa més seriosa fins als gags en programes televisius. 

La presentació del llibre es farà aquest dimarts a Barcelona.