El romesco serà l’ingredient estrella en una trentena de restaurants de la ciutat. Serà en el marc de les IV Jornades Gastronòmiques Romesco de Tarragona, que tindran lloc del 5 al 17 de novembre. Ara bé, aquest cap de setmana ja hi haurà un primer tast, amb la celebració del Concurs de Mestres Romescaires, diumenge, que es recupera després de quatre anys sense celebrar-se. Dissabte, a partir de les 9h, es farà la primera edició adreçada als més petits i també hi haurà un tast popular, a partir de les 11h.
Les jornades gastronòmiques estan impulsades per l’Associació d’Hostaleria de Tarragona Ciutat. 31 restaurants se sumen a la iniciativa, i cadascú adaptarà la seva carta per oferir plats on el romesco sigui protagonista. En aquest sentit, s’ha deixat llibertat als establiments per fixar el preu dels menús. Sí que s’ha unificat al preu de 5 euros l’opció de fer una cassoleta més una cervesa o copa de vi.
Javier Escribano, president de l’Associació d’Hostaleria de Tarragona Ciutat, diu que busquen que el romesco recuperi la seva presència a les cartes dels restaurants durant tot l’any. El director del Patronat Municipal de Turisme, Ángel Arenas, afirma que iniciatives com aquesta ajuden a promocionar el turisme gastronòmic i un producte tan nostre com el romesco.
El Port de Tarragona també ha organitzat activitats complementàries al voltant de les jornades.