El Tàrraco a Taula d’enguany també arribarà al Serrallo i inclourà un menú vegà i rebosteria. La 21a edició d’aquestes jornades gastronòmiques se celebraran de l’11 al 27 de maig en el marc del Festival Tarraco Viva. Comptaran amb la participació d’una desena de restaurants i una pastisseria. Confeccionaran prop d’una setantena de plats, que des d’una visió actual, reinterpretaran la cuina de l’antiga Roma. Una de les característiques del Tàrraco a Taula serà la utilització de productes de proximitat, com la cervesa Rosita o el peix de la costa tarragonina. El president de l’Associació Tàrraco a Taula, Carlos Segarra, ha assegurat que aquestes jornades gastronòmiques són úniques en el món i que Tarragona ha de sentir-se orgullosa. Com ja es va fer en la passada edició, les jornades comptaran amb l’assessorament en gastronomia i enologia històrica del director de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, Joan Gómez i del catedràtic de la URV, Joaquin Ruiz de Arbulo. El mateix Gómez ha reconegut que no pensava participar en cap reconstrucció arqueològica de la gastronomia perquè creu que és impossible. Tot i això, creu que és una magnífica oportunitat per apropar-nos als sabors i sensacions d’aquella època i remarca el gran treball dels cuiners. Els restauradors oferiran diverses propostes en forma de plats i racions, menús i també degustacions. Els preus oscil·laran entre els 5 i 7 euros dels plats i racions, mentre que els menús s’oferiran a un preu de 25 euros.