Òscar Cadiach, Lolo González i Sahib arriben als 7.150 m. del camp III

Òscar Cadiach, Lolo González i el portejador Sahib han arribat aquest diumenge als 7.150 m. del camp III del Broad Peak.

schema02_cesta

Ho han fet amb 7 hores d’ascensió, després de sortir novament de nit del camp II, a 6.300 m.

En una trucada al Pont de Mahoma de Tarragona Ràdio, Cadiach ha dit que han hagut d’obrir traça, i que han arribat enmig d’una forta nevada, amb poca visibilitat ‘no es veu res a 50 metres’ assegurava. Si la situació persisteix, no descarten iniciar el descens, tot i que ha dit que esperaran, almenys, fins demà dilluns. Aquesta neu no estava prevista. Sí que ho estava, en canvi, el vent que finalment no han trobat.

IMG_2985

La intenció del grup és intentar en la mesura de les seves possibilitats obrir un camp III avançat, situant-lo en la cota 7.500. Per això caldrà que deixi de nevar i veure com estan les traces obertes ara fa una setmana, que amb molta probabilitat hauran desaparegut parcialment amb les precipitacions dels darrers dies.

(En les properes hores sabrem què han decidit allà dalt; basant-se en la gran experiència que acumulen i en funció, sobretot, de l’evolució de la meteorologia)  

Les finestra de bon temps arriba amb un dia de retard, i no serà fins la propera nit que les condicions seran òptimes. De fet, les últimes previsions apunten a dues jornades de bon temps, dilluns i dimarts.

Recordem que són els únics alpinistes que trepitgen la muntanya en forma d’espina de drac, amb l’objectiu de coronar els seus 8.047 metres en els propers dies.

Cadiach segueix en permanent comunicació amb el capità ‘Mousa In’ un oficial militar d’enllaç del Pakistan els oferirà suport des del camp base (4.900 m). Estan en contacte a través dels ‘Walkie Talkie’.

Camp base del Broad Peak,amb el Chogolisa al fons
Camp base del Broad Peak,amb el Chogolisa al fons

La nit de divendres a dissabte van sortir de les tendes del camp base, van deixar enrere la forta pendent entre CB i camp I, i van seguir per arribar als 6.300 m. del camp II, en un trajecte de 10 hores i mitja; la meitat de temps emprat en el primer intent d’ara fa una setmana.

IMG_2946La següent etapa l’han completat en 7 hores aquesta passada nit de dissabte a diumenge fins el camp III, a 7.150 metres.

Si aconsegueixen instal·lar un camp III avançat, els quedaran uns 300 metres d’obrir traça fins el coll, situat vora 7.800 m. Una zona on s’acumula molta neu.

El Broad, des del camp base
El Broad, des del camp base

Un cop fet aquest pas, cal superar una aresta tècnica fins al ‘summit rock’, l’avant cim del Broad, a 8.025 metres. Hauran de fer un lleu descens per la vesant del Paquistan i tornar a pujar per trepitjar l’aresta somital fins el cim, a 8.047 m.

En funció del que decideixin les properes hores, Tarragona Ràdio farà el dilluns 1 d’agost el quart programa especial de El Pont de Mahoma coincidint amb l’atac al cim. Insistim, en funció de la decisió que prenguin, que coneixerem avui.

Com en les anteriors ocasions, comptarem amb la plana major de l’alpinisme català i basc.

I esperarem la trucada d’Òscar Cadiach, Lolo González i  Sahib aquest cop des del cim.

El podreu seguir al 96.7 FM, a www.tarragonaradio.cat i a les APP’s de Tarragona Ràdio.

Esperem els vostres missatges de suport a les xarxes socials amb l’etiqueta #CadiachSempreAmunt

 

 

 

 

Facebooktwitter

Deixa un comentari