Com relata el gran geògraf i referent indiscutible, Eduardo Martínez de Pisón, en els seus orígens, la cultura i el muntanyisme anaven de la mà, i encara hi van ara, malgrat algunes massificacions i algunes pràctiques que en paraules seves van en la direcció de convertir les muntanyes en parcs temàtics.
Avui, a les portes de la celebració de Sant Jordi, pouarem en aquest binomi, la muntanya i la cultura. I anirem fins a un dels temples indiscutibles que associació des de fa més d’un segle aquesta relació inseparable. Parlem de tota una institució centenària, la llibreria Quera del carrer de Petritxol de Barcelona. Ja feia temps que teníem ganes de conversar amb el Raimon Quera, ell encara la quarta generació de la centenària llibreria especialitzada en muntanyisme.
També anirem a la vora, a la llibreria La capona de Tarragona, on el seu responsable, que també és muntanyenc, Pitu Rovira, ens farà cinc cèntims de les novetats de muntanya que trobaren a l’aparador en aquesta diada del llibre i la rosa.
I, des dels estudis, us relatarem un fragment literari de muntanya, amb el permís del company Ricard Fernández, amb sebastià Poy, i us farem també alguna recomanació per trepitjar els propers dies de pont algun indret de muntanya. Òscar Cadiach també ens explicarà quan marxa cap al Broad Peak i com es prepara l’expedició que el pot convertir aquest 2017 en el primer català amb els 14 vuitmil. Avui, Pont de Mahoma número 82.